آگاهی هدف ماست

ما به گرسنگی مغز ها می پردازیم

 يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ حَرِّضِ الْمُؤْمِنِينَ عَلَى الْقِتَالِ إِنْ يَكُنْ مِنْكُمْ عِشْرُونَ صَابِرُونَ يَغْلِبُوا مِائَتَيْنِ وَإِنْ يَكُنْ مِنْكُمْ مِائَةٌ يَغْلِبُوا أَلْفًا مِنَ الَّذِينَ كَفَرُوا بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لَا يَفْقَهُونَ

«اى پيامبر مؤمنان را به جهاد برانگيز، [و بدان كه‏] اگر از شما بيست تن شكيبا باشند، بر دويست تن غلبه خواهند كرد و اگر از شما صدتن باشند بر هزار تن از كافران غلبه مى‏كنند، چرا كه اينان قومى هستند كه چيزى در نمى‏يابند» (سوره انفال آیه 65)

از جمله واحدهای زیرمجموعه انجمن بین‌المللی راه به زیستن، «واحد تربیت مربی» می‌باشد. بر این اساس، انجمن در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی و بالا بردن سطح آگاهی افراد جامعه اقدام به تربیت مربی مردمی از میان داوطلبان می‌نماید. واحد تربیت مربی انجمن با هدف تربیت مربیان مردمی به گونه ای طراحی گردیده است که مربیان آموزش دیده توسط انجمن، بتوانند با بیانی ساده مطالب تخصصی‌ را به شهروندان ساکن در حاشیۀ شهر منتقل نمایند.

– «طرح 10 به 100» از سال 1381 تا 1383

واحد تربیت مربی با نخستین پروژه ابتکاری خود با عنوان «طرح 10 به 100» در سال 1381 آغاز به کار نمود. با نگاهی به نحوه زندگی ساکنین حاشیه شهر این واقعیت را در می‌یابیم که اکثریت ایشان از فقر مادی و فرهنگی شدیدی رنج می‌برند که این دو عامل باعث بروز بسیاری آسیبهای اجتماعی از سوی آنان می‌گردد، و این به مثابه ضربه سهمگینی بر پیکر جامعه است. برای حفظ و مصونیت جامعه از آسیبهای اجتماعی ناشی از عملکرد این افراد می بایست در صدد رفع کمبودهای مادی و معنوی آنان برآمد و با تغییرات بنیادی در محیط زندگی این افراد از جمله ارائه آموزشهای لازم و بالا بردن سطح آگاهی برای رفع معضلات فرهنگی، زمینه های بهره‌مندی از رفاه نسبی جامعه برای ایشان فراهم گردد.انجمن بین المللی راه به زیستن با توجه به احساس مسئولیتی که در آگاه سازی این قشر بر دوش خود می‌نمود و با شناختی که از ارتباط نزدیک با این قشر محروم داشت، پرداختن به رفع و یا کاهش آسیب های اجتماعی آنان را از اهم فعالیتهای خود دانسته و اقدام به برگزاری دوره های آموزشی متعددی در قالب «طرح حمایتی- فرهنگی-آموزشی 10 به 100» نمود. طرح 10 به 100 به این معنا است که 10 نفر از اعضاء انجمن که 9 نفر آنان مربی و یک نفر مسئول هماهنگی و تسهیلگر می‌باشند به 100 نفر از اهالی ساکن در مناطق مختلف حاشیه شهر بویژه بانوان، آموزش رایگان می‌دادند. (مناطقی از جمله شهرک بهشتی، سیدی، شهرک رجائی، بلال حبشی، التیمور، بلوار دوم طبرسی، شهرک قدس، جاده سیمان، انتهای نخریسی، کوی آب و برق، شهرک عسگریه، شهرک طرق، محمد آباد …..). در این راستا انجمن اقدام به تهیه جزوات آموزشی نموده بود؛ موضوعات آموزشی عبارت بود از:

« مهارت‌های زندگی، پیشگیری از اعتیاد و ایدز، معیار انتخاب همسر، خودشناسی، باورهای غلط اجتماعی، بهداشت، اخلاق، ‍… و موضوعات متنوع دیگر در جهت رشد آگاهی ساکنین مناطق حاشیه نشین شهر»

طول دوره های آموزشی برای فراگیران حاشیه شهر 7 هفته بود. آموزش‌ها طی 5 جلسه دو ساعته، یک روز در هفته اجرا می‌شد و در جلسه ششم از آموزش‌های ارائه شده آزمون بعمل می‌آمد. در آخرین جلسه نتایج آزمون، کارت حمایتی–فرهنگی انجمن، گواهینامه شرکت در دوره‌های آموزشی و برگه‌های ورودی اردوی تشویقی خانوادگی بین فراگیران توزیع می‌شد. لازم به توضیح است انجمن به منظور ایجاد انگیزه بیشتر فراگیران، در کلیه جلسات آموزشی هدایایی را به آنها تقدیم می‌نمود و در هر جلسه پذیرایی مختصری از آنان می‌کرد. ناگفته نماند فراگیران از کلیه خدمات دریافتی اعم از تدریس مربیان، جزوات آموزشی ، پذیرایی در کلاسها، جوایز، اردوها و حتی ترک اعتیاد برخی از داوطلبین، بصورت رایگان و با پرداخت هزینه توسط انجمن استفاده می‌کردند. در مجموع این آموزشها با استقبال بی‌نظیر فراگیران روبرو بود. آمار زیر به صورت کلی اقدامات زیرساختی انجمن در این طرح را بازگو می‌نماید:

– برگزاری 166 دوره آموزشی با 10595 فراگیر از سال 1381 تا 1383

– برگزاری 160 همایش با 11246 شرکت‌کننده از سال 1381 تا 1383

در ادامه اجرای طرح 10 به 100 ، انجمن به لطف خدا موفق گردید در مناطق مختلف شهر مشهد طرح‌های متعددی را برگزار نماید.

– فعال نمودن مجدد واحد از آغاز سال 1394

انجمن به زیستن به دنبال فعالیتهای خود ، اقدام به فعال نمودن مجدد «واحد تربیت مربی» در سال 1394 نمود. این واحد با آغاز فعالیت مجدد خود در حال آموزش مربیان مردمی می‌باشد. در حال حاضر برخی از مربیان آموزش دیده در منطقه طبرسی دوم و گلشهر، مشغول به آموزش شهروندان ساکن در آن منطقه می‌باشند.

در مجموع انجمن با تربیت 94 مربی مردمی، کارنامه درخشانی در آموزش شهروندان و بویژه حاشیه‌نشینان در زمینه‌های فرهنگی-اجتماعی دارد.